Τι καλύτερο από το να ξεκινάς τη μέρα σου με φουλ ενέργεια και μ’ ένα γεμάτο μπολ κουάκερ; Εδώ το συνδυάζουμε με σταφίδες, εσπρέσο, μπαχαρικά και στέβια.
Υλικά
40 γρ. νιφάδες βρώμης*
1 κ.σ. σταφίδες της αρεσκείας μας
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κακάο
1 δόση εσπρέσο ή 2 κ.σ. δυνατός γαλλικός καφές (ρόφημα)
1/2 κούπα φρέσκο γάλα 2%**
1 κ.γ. γλυκαντικό από στέβια
Μυστικά
* Αντί για νιφάδες βρώμης, βάζω συχνά παξιμάδι από ντίνκελ (1 των 45 - 50 γρ.), σπασμένο σε μικρά κομμάτια. Μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο παξιμάδι μάς αρέσει. * * Αν έχουμε δυσανεξία στη λακτόζη, χρησιμοποιούμε το «ειδικό» γάλα, που βρίσκουμε πλέον και στα σούπερ μάρκετ.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το κουάκερ με σταφίδες, εσπρέσο, μπαχαρικά και στέβια, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γάλα με τον καφέ, τα μπαχαρικά, το κακάο, τη στέβια και τις σταφίδες.
Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και αφήνουμε μερικά λεπτά να μαλακώσουν. Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και να τα ζεστάνουμε, ώστε να χυλώσει ελαφρώς η βρώμη.