Δεν υπάρχει αυτό το κοτόπουλο (!) Η ζεστή σάλτσα σίζαρ με τους κρόκους, τις αντσούγιες και τη μουστάρδα δένει μοναδικά με το κοτόπουλο και τονίζει όλη τη γεύση και τα αρώματά του. Θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά
700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους των 3 - 4 εκ.
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
40 ml ελαιόλαδο
70 ml λευκό, ξηρό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα «σίζαρ»
2 κρόκοι από σφιχτοβρασμένα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
6 φιλέτα αντσούγιας διατηρημένα σε λάδι, ξεπλυμένα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη
1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
120 ml ελαιόλαδο
40 ml χυμός λεμονιού
60 γρ. κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας ή παρμεζάνα, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι (με μέτρο, λόγω της αντσούγιας)
Διαδικασία
Σάλτσα
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο φιλέτο με ζεστή σαλάτα σίζαρ, αρχικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, τις αντσούγιες και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι, έως ότου προκύψει παχύρρευστη σάλτσα.
Ρίχνουμε το λεμόνι, το τυρί, πιπέρι και χτυπάμε.
Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.
Κρατάμε τη σος στην άκρη.
Κοτόπουλο
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν καλά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1/2 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 3 - 4 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Το αδειάζουμε σε μια πιατέλα (πετάμε τα σκόρδα) και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα «σίζαρ» σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1/2 - 1 λεπτό. Με αυτή περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε αμέσως.