Light κεφτέδες με έξτρα παράγοντα νοστιμιάς
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
- 120 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, καλά στραγγισμένα
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τον πουρέ καρότου
- 6 καρότα, σε ροδέλες
- 6 φράουλες, ψιλοκομμένες (μπορεί να σας ξενίσει, όμως αυτή η προσθήκη θα δώσει μια γλυκόξινη, φρουτένια νότα στον γλυκό πουρέ καρότου)
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα.
Πουρές: Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα μαζί με τις φράουλες για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε 400-500 ml νερό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνουν τα καρότα. Στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τον πουρέ καρότου.
Στο ποτήρι μας Σαββατιανό, Ροδίτη, μια φίνα Ρετσίνα.