Οι μαγείρισσες της Καλλίστης φτιάχνουν μια εύκολη πάστα που θα νοστιμίσει το δευτεριάτικο βράδυ μας.
Υλικά
- 500 γρ. πέννες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
- 2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένες από το νερό ή το λάδι τους
- 250 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο, κατά προτίμηση βιολογικό
- λίγα φύλλα μαϊντανού
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λένε οι οδηγίες στη συσκευασία τους. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμπόκι 4-5 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών. Θέλουμε να μαλακώσει, αλλά να μην λιώσει. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και το καλαμπόκι, φροντίζοντας, όμως, να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το υγρό μέσα στο οποίο έβρασαν.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε την πιπεριά από το κοτσάνι και τα σπόρια της στο εσωτερικό και την κόβουμε σε ψιλά καρέ. Τον τόνο τον κομματιάζουμε με ένα πιρούνι.
Στην κατσαρόλα στην οποία βράσαμε τα ζυμαρικά και το καλαμπόκι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και την πιπεριά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με το καλαμπόκι και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να μη στεγνώσει το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά, να λαδωθεί η μακαρονάδα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον τόνο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: μια απλή πράσινη σαλάτα, όπως η δροσερή μαρουλοσαλάτα με πορτοκάλι.