Τρώγεται αμέσως, προτού κρυώσουν τα φοσολάκια.
Υλικά
- 800 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια (ζυγισμένα ακαθάριστα)
- 1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 5 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (μόνο το πράσινο μέρος)
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 90 ml ελαιολαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 130 γρ. αμύγδαλα, με τη φλούδα, χοντροκομμένα
- 300 γρ. μανούρι αέρος, κομμένο σε κυβάκια (λευκό, σφιχτό τυρί, από κατσικίσιο ή αιγοπρόβειο γάλα, στεγνωμένο στον αέρα - σε ορισμένα παντοπωλεία) ή «κανονικό» μανούρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα φασολάκια (θέλουμε να μείνουν καθαρό βάρος περίπου 650 γρ.) και τα πλένουμε. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα φασολάκια.
Προσθέτουμε το ξίδι, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε απαλά. Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και το μανούρι και σερβίρουμε.
Τρώγεται αμέσως, προτού κρυώσουν τα φοσολάκια.