Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜε έντονη γεύση και άρωμα, η γλιστρίδα φτιάχνει εξαιρετικές καλοκαιρινές σαλάτες.
Υλικά
- 4 ματσάκια γλιστρίδα (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσες θέλετε)
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε τη γλιστρίδα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Αν σωθούν τα υγρά προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή χλιαρή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και συνοδεύουμε με σκληρή φέτα και χωριάτικο ψωμί.