Και σουβλάκι και light? Και όμως γίνεται! Μετά το Πάσχα επιλέγουμε ελαφρυά γεύματα έτοιμα σε ελάχιστο χόνο. Θα τα βρείτε στον Γαστρονόμο Απριλίου που κυκλοφορεί 09/04
Υλικά
- 1.200 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 8 πίτες για σουβλάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
- 1 κουτ. σούπας σουµάκ (ανατολίτικο μπαχαρικό µε βαθυκόκκινο χρώμα και ξινούτσικη γεύση, που το βρίσκουμε σε µπαχαράδικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ –εναλλακτικά, βάζουμε 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα και 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, µε διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το σουμάκ, αλάτι, πιπέρι και το ψαρονέφρι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και «ψήνουμε» το ψαρονέφρι (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία τις πίτες για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Απλώνουμε τις πίτες και μοιράζουμε τα κομματάκια κρέατος, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, το γιαούρτι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τυλίγουμε τις πίτες με λαδόκολλα.
Στο ποτήρι μας μια παγωμένη μπίρα, τι άλλο;