Κείμενο: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥγιεινή σούπα με πράσινα λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
700 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο (αγοράζουμε περίπου 1 κιλό σπανάκι, ώστε να μείνει το καθαρό βάρος που επιθυμούμε, ή διαφορετικά αγοράζουμε έτοιμα σακουλάκια με φύλλα σπανακιού, πλυμένα και καθαρισμένα, τα οποία βρίσκουμε στα ψυγεία των μανάβικων στα σούπερ μάρκετ) τα φύλλα από 3 ματσάκια ρόκα
1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
70 ml ελαιόλαδο
700 ml ζωμός λαχανικών*
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
100 γρ. γιαούρτι αγελαδινό (όχι στραγγιστό)
Διαδικασία
Για τη βελούδινη σούπα με ρόκα και σπανάκι ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι και τη ρόκα μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και την πατάτα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μετά αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή το μούλτι (σε δόσεις) και το πολτοποιούμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Για πιο φίνο αποτέλεσμα, περνάμε τον πολτό από σήτα.
Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουτ. σούπας γιαούρτι.