Μοναδικά φρουτογεύματα ιδανικά για τα ζεστά μεσημέρια του Αυγούστου θα βρείτε στο «Γ» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 13/08 με την Καθημερινή.
Υλικά
- 8 βανίλιες χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
- 8 φρέσκα δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε φέτες
- 160 γρ. σαλάμι αέρος σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. σουσαμένια παξιμάδια λεπτά, σπασμένα σε κομμάτια
- 1 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης, χοντροθρυμματισμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό.
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τις βανίλιες με τα φρέσκα δαμάσκηνα. Σκορπίζουμε το σαλάμι αέρος σε λεπτές φέτες και τα σουσαμένια παξιμάδια λεπτά, σπασμένα σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης και περιχύνουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι βαλσαμικό.