Συνταγή: Αλέξανδρος Γιώτης
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραAυτή η συνταγή είναι από τη Φολέγανδρο, αλλά τη βρίσκουμε και στις υπόλοιπες Κυκλάδες.
Υλικά
- 1/2 κιλό αλμυρίδα, καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια και χοντροκομμένη
- 3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σας αρέσει), λιωμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- χυμός και ξύσμα από 1 μικρό βιολογικό λεμόνι (ή όσο θέλετε)
- χονδρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μικρή τομάτα, με φλούδια και σπόρια, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα. Βάζουμε την αλμυρίδα και την ανακατεύουμε ίσα να μαραθεί και να εξατμιστούν όσο γίνεται τα υγρά που θα βγάλει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Στο τέλος, προσθέτουμε την τομάτα, κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα βαρελίσια ή τελεμέ.