Η πιο φωτογραφημένη μακαρονάδα και αγαπημένη των απανταχού foodies έχει λαχανικά και γίνεται σε ένα σκεύος. Ούτε σοταρίσματα ούτε σουρώματα, όλα μπλουμ!
Υλικά
300 γρ. βίδες ή πένες
300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
1 κολοκυθάκι, σε κυβάκια
100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια
300 γρ. πουρές ντομάτας (πασάτα)
500 ml ζεστό νερό
100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού
50 ml ελαιόλαδο (ή βούτυρο αγελάδας)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με λαχανικά όλα μπλουμ, από την αρχή, ξεκινάμε ρίχνοντας όλα τα υλικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα, εκτός από το σπανάκι.
Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν.
Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά (ή για όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών), μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.