Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤο κλάμπ σάντουιτς... αλλιώς!
Υλικά
- 2 λευκά μανιτάρια
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σουσάμι (αν μας βρίσκεται)
- 1 μικρό αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 8 ντοματίνια
- 3 φέτες ψωμί του τοστ (πολύσπορο ή άλλο της αρεσκείας μας)
- 3 κ.σ. έτοιμο χούμους (σάλτσα ρεβιθιού που βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ - αν δεν βρούμε, βάζουμε λίγη πάστα ελιάς, με άλλο αποτέλεσμα)
- 1 χούφτα τρυφερά φύλλα σαλάτας της αρεσκείας μας (στα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε έτοιμες πλυμένες σαλάτες)
Διαδικασία
Kόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι (προαιρετικά) και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε την τοστιέρα στην πρίζα ώστε να είναι ζεστή. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφουμε με 1 κ.σ. έτοιμο χούμους την κάθε μια. Ανάμεσα στις 2 φέτες του τοστ απλώνουμε το αβοκάντο και τα ντοματίνια. Στην τρίτη φέτα απλώνουμε τα φύλλα σαλάτας και τα μαριναρισμένα μανιτάρια. Κλείνουμε το club sandwich με την τρίτη φέτα του τοστ, κόβουμε στη μέση διαγώνια και σερβίρουμε.