
Κείμενο: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα ελαφρύ ορεκτικό με σολομό και μπόλικη φρεσκάδα από το πέστο τριών μυρωδικών.
Υλικά
- 600 γρ. σολομός σε φιλέτο
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
- 10 γρ. ηλιόσποροι, καθαρισμένοι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πέστο μυρωδικών
- από 1/2 ματσάκι άνηθος, δυόσμος και μαϊντανός, χωρίς τα κοτσάνια τους
- 30 γρ. κουκουνάρια
- 100 ml ελαιόλαδο αλάτι
Διαδικασία
- Για τον σολομό στο γουόκ με πέστο τριών μυρωδικών πρώτα καθαρίζετε προσεκτικά το φιλέτο σολομού από το δέρμα του χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Το πλένετε με άφθονο νερό, το αφήνετε να στραγγίσει και το κόβετε σε μικρούς κύβους.
- Βάζετε ένα γουόκ στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κομμάτια του σολομού για 2 λεπτά το ανώτερο, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
Πέστο μυρωδικών
- Ρίχνετε στο μπλέντερ τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, χωρίς τα κουκουνάρια, το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα δουλεύετε για 2 - 3 λεπτά.
- Σερβίρετε τα κομμάτια σολομού πάνω σε μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα πέστο και πασπαλίζετε με ηλιόσπορους.
- Στο τέλος πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.