
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΔροσιστικές και νόστιμες σαλάτες, των οποίων η γεύση και η εμφάνιση αλλάζει άρδην με την προσθήκη τυριών ALAMBRA.
Υλικά
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 300 γρ. πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη ή πορτοκαλί)
- 300 γρ. κολοκυθάκια ή/και κόκκινο κολοκύθι
- 20 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- 200 γρ. φέτα ALAMBRA
Για το dressing
- 20 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 20 γρ. έψημα (σταφυλόμελο)
- 20 γρ. μουστάρδα
- 15 γρ. μηλόξυδο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε δίσκους πάχους 1 εκατοστού και μετά σε μπαστουνάκια. Κάνουμε το ίδιο με τα κολοκυθάκια ή/
και το κολοκύθι.
Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε τα λαχανικά σε λεκάνη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τινάζουμε, έτσι ώστε να λαδωθούν ομοιόμορφα. Τα απλώνουμε σε ρηχό ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα και βάζουμε τη φέτα στο κέντρο.
Ψήνουμε σε thermogrill ή στη σχάρα για μισή περίπου ώρα. Βάζουμε τα υλικά για το dressing σε μπολ και χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι. Ανακατεύουμε το dressing μαζί με τα ψημένα λαχανικά και τη φέτα και σερβίρουμε αμέσως. Εναλλακτικά μπορούμε απλά να το χρησιμοποιήσουμε για να τα συνοδεύσουμε. Οι ποσότητες των λαχανικών μπορούν να προσαρμοστούν αναλόγως γούστου.