Τα πιο αγαπημένα φρούτα του μήνα, τα σταφύλια και τα σύκα, γίνονται σαλάτα και εμπλουτίζονται με δροσερό, φρέσκο τυρί και εκλεκτό αλλαντικό για ένα πλούσιο, αλλά ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 1 τρυφερή σαλάτα, χοντροκομμένη
- 350 γρ. σταφύλι χωρίς κουκούτσι
- 8 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 4 κομμάτια
- 100 γρ. κατίκι
- 80 γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
- 2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την πλούσια σαλάτα με σύκα και σταφύλι σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τη σαλάτα με το σταφύλι και τα σύκα.
- Σκορπίζουμε το κατίκι και το απάκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Περιχύνουμε με το μέλι και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με παξιμάδια χαρουπιού.