Αυτή η πικάντικη σαλάτα με δροσερό αβοκάντο και καλαμπόκι ταιριάζει υπέροχα με ψητά κρεατικά, κοτόπουλο, χοιρινό (μπριζόλες, πανσέτες), ακόμα και μπέργκερ!
Υλικά
- 1 μικρό και τρυφερό μαρούλι, χοντροκομμένο
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 400 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο (ή καλαμπόκι κατεψυγμένο), κατά προτίμηση βιολογικό
- 2 μεγάλα και ώριμα αβοκάντο, σε μικρά καρέ
Για τη σάλτσα
- 2 κουτ. σούπας χυμός λάιμ
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός
- ελάχιστο κύμινο σε σκόνη
- λίγο αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού τσίλι ή καυτερό μπούκοβο
Διαδικασία
- Για την πικάντικη σαλάτα με αβοκάντο, καλαμπόκι και σάλτσα τσίλι ξεκινάμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
- Χτυπάμε με το πιρούνι τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολάκι, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.