Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου που ταιριάζουν ιδανικά με sweet chili σάλτσα. Μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά και γρήγορη εκτέλεση.
Υλικά
1 κιλό κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
250 γρ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε λίγο γάλα και καλά στυμμένο
3 κουτ. σούπας φρέσκια ντομάτα, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη στον πολυκόφτη
2 κουτ. σούπας sweet chili sauce*
2 αυγά
40 ml χυμός λεμονιού (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μυστικά
*Την sweet chili sauce την βρίσκεται έτοιμη στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις μαγιονέζες και τις μουστάρδες.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μπιφτέκια κοτόπουλου στη σχάρα, με ντομάτα και πικάντικη σάλτσα, ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αδειάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια βάρους περίπου 180 γρ.
Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.