Αυτό το κρύο τσάϊ με πεπόνι θα σας ξετρελάνει με τη γεύση και τα αρώματα του. Για να το γλυκάνετε μπορείτε να προσθέσετε πετιμέζι.
Υλικά
2 φακελάκια ή 2 κουτ. γλυκού πράσινο τσάι
1 καρδάμωμο
1 φλούδα πάχους 2 εκ. από πεπόνι, κομμένη σε μικρά, ωραία κομμάτια
1 μικρό αγγούρι ή 1/2 μεγάλο, κομμένο σε μακρόστενες φλούδες με το πίλερ (το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες)
1 κουτ. γλυκού ξερή λουίζα ή 4 κλωναράκια φρέσκια (αναλόγως του τι επιλέξουμε, θα έχει άλλη γεύση)
4 φύλλα νεραντζιάς ή λεμονιάς ή άλλου εσπεριδοειδούς, πλυμένα και στεγνωμένα (προσοχή, να μην έχει ραντιστεί το δέντρο πρόσφατα)
πάγος νερό απλό ή ανθρακούχο
λίγο πετιμέζι για το σερβίρισμα (αν θέλουμε)
Μυστικά
Αποφεύγουμε να κόψουμε φύλλα νεραντζιάς, λεμονιάς ή άλλου εσπεριδοειδούς από δέντρα που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένη ρύπανση και από δέντρα που έχουν προσφάτως ραντιστεί. Μπορούμε εύκολα να ζητήσουμε και από τον μανάβη μας να μάς προμηθεύσει.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το κρύο τσάϊ με πεπόνι, βράζουμε 200 ml νερό και εκχυλίζουμε μέσα σε αυτό το τσάι μαζί με το καρδάμωμο, τη λουίζα και τα φύλλα νεραντζιάς ή λεμονιάς για 5 λεπτά.
Σουρώνουμε σε κανάτα και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες πεπονιού και τις μακρόστενες του αγγουριού.
Γεμίζουμε την κανάτα με κρύο νερό και πάγο.
Αν θέλουμε το κρύο τσάϊ με πεπόνι γλυκό, προσθέτουμε λίγο πετιμέζι σταφυλιού.