Το γιαούρτι, με μπόλικη γεύση από λεμόνι, πάπρικα και πικάντικο πιπέρι καγιέν, δημιουργεί μια υπέροχη κρούστα γύρω από το ψητό κουνουπίδι. Δοκιμάστε το ως ορεκτικό ή ως υγιεινό σνακ!
Υλικά
- 1 κουνουπίδι μέτριο, χωρισμένο στα μπουκετάκια του (τα κοτσάνια σε λεπτές φέτες)
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι αναποφλοίωτο
Για την κρούστα γιαουρτιού-πάπρικας
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- ελάχιστο πιπέρι καγιέν
- 30 ml χυμός λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κρούστα
- Για να φτιάξουμε κουνουπίδι στον φούρνο με κρούστα γιαουρτιού και πάπρικας, αρχικά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε μπολ.
- Στη συνέχεια, φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.
Κουνουπίδι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Διαλέγουμε ένα μέτριο ταψί που να χωράει τα μπουκετάκια και τα κοτσάνια του κουνουπιδιού σε μονή στρώση και το ντύνουμε εσωτερικά με λαδόκολλα.
- Βάζουμε στο ταψί το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 100 γρ. από το μείγμα της κρούστας και ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά.
- Απλώνουμε τα υλικά σε μονή στρώση και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρούστα και να ροδίσει απαλά.
- Ξεφουρνίζουμε, το κουνουπίδι με κρούστα γιαουρτιού και πάπρικας, και το μοιράζουμε σε πιάτα.
- Βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κρούστας σε ένα μπολάκι και σερβίρουμε ξεχωριστά, ως σάλτσα, για όποιον επιθυμεί.