Όσο διαρκεί η ζέστη και όσο βρίσκουμε ακόμα καρπούζια, ανατρέχουμε σε αγαπημένες και δροσιστικές συνταγές. Απολαύστε το παγωμένο αυτό τσάι με φίλους στον κήπο ή στο μπαλκόνι!
Υλικά
5 κλωναράκια δυόσμου
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένα βρώσιμα τριαντάφυλλα (σε μπαχαράδικα και σε καταστήματα με βιολογικά)
φλούδα από 1 μεγάλη φέτα καρπούζι (το πράσινο και το λευκό μέρος), πλυμένη και κομμένη σε κομμάτια
φλούδες από 1/2 μοσχολέμονο ή λεμόνι, βγαλμένες με το πίλερ
2-4 κουτ. γλυκού ή 2-4 φακελάκια τσάι της αρεσκείας σας
πάγος
νερό, απλό ή ανθρακούχο
Διαδικασία
Zεσταίνουμε 200 γρ. νερό και ρίχνουμε τα κλωνάρια του δυόσμου μαζί με το τσάι που επιλέξαμε και το τριαντάφυλλο. Αφήνουμε για 5 λεπτά.
Σουρώνουμε, αλλά δεν πετάμε τα κλωνάρια του δυόσμου και το τριαντάφυλλο.
Τα ρίχνουμε σε μια κανάτα 1 λίτρου και προσθέτουμε το σουρωμένο ζεστό νερό, τα κομμάτια του καρπουζιού και τις φλούδες μοσχολέμονου.
Γεμίζουμε με κρύο νερό, απλό ή ανθρακούχο, άφθονο πάγο και σερβίρουμε το Ice tea με καρπούζι και τριαντάφυλλο.