Νόστιμες, θρεπτικές και οικονομικές, οι γόπες γίνονται εύκολα και γρήγορα στον φούρνο. Με ένα μυρωδάτο μείγμα στην κοιλιά και μια ιδιότυπη σάλτσα από πάνω γίνονται μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία.
Υλικά
- 1 κιλό γόπες, καθαρισμένες
- 5 κολοκύθια, λεπτοκομμένα σε στρογγυλές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 300 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις γόπες φουρνιστές με κολοκυθάκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
- Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μισό μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλιές τους.
- Αραδιάζουμε τα ψάρια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη «σάλτσα» τα ψάρια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.