Φωτογραφία: Jessica Morfis
Αποθήκευση για αργότεραΠιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες… Το μποστάνι του καλοκαιριού πρωταγωνιστεί σ’ αυτό το γρήγορο, ελαφρύ, χρωματιστό κι ελαφρά πικάντικο πιάτο ζυμαρικών.
Νικόλαος Κατσάνης
Υλικά
- 500 γρ. φιογκάκια ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 2 μικρές μελιτζάνες φλάσκες, σε κύβους 2-3 εκ.
- 2 πιπεριές κέρατο + 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, σε μέτρια καρέ
- 1/2 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 κολοκυθάκια, σε κύβους 2-3 εκ.
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες ντομάτες ώριμες, αλλά σφιχτές, σε κύβους
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, τριμμένος
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα φιογκάκια με καλοκαιρινά λαχανικά, ξεκινάμε και βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τον τριμμένο κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φιογκάκια και ανακατεύουμε για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αν θέλουμε το φαγητό πιο ζουμερό, τότε προσθέτουμε και το νερό που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.