
Με δύο-τρία πιο εξωτικά υλικά ετοιμάζουμε την πιο πλούσια και πικάντικη γαριδοσαλάτα.
Υλικά
- 600 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 400 γρ. νουντλς της αρεσκείας μας, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγισμένα
- 200 γρ. σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. αγγούρι, κομμένο σε φετάκια
- 100 γρ. κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα
- τα φύλλα από 1 μάτσο κόλιανδρο
- 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
Για το ντρέσινγκ
- 60 ml σάλτσα ψαριού (fish sauce)
- 120 ml χυμός λάιμ
- 60 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- 30 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βιετναμέζικη σαλάτα με γαρίδες και νουντλς, αρχικά ανακατεύουμε, σε μπολάκι, όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μισό στα βρασμένα νουντλς, ανακατεύουμε απαλά και τα τακτοποιούμε σε σαλατιέρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε πάνω από τα νουντλς.
- Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και τον δυόσμο.