Μαγειρεύουμε με τα πρώτα μυρωδικά της Άνοιξης: μυρώνια, μάραθος και άνηθος στο πιάτο μας.
Υλικά
250 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
ο χυμός 1 λεμονιού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 1-2 λεπτά, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα καρύδια για 2-3 λεπτά, να βγάλουν το λάδι τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 750 ml ζεστό νερό, ανακατεύοντας. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
το ποτήρι μας μια γοητευτική Μαλαγουζιά.