Η κανέλα και τα cranberries δίνουν μια χριστουγεννιάτικη νότα στο αγαπημένο μας γλύκισμα.
Υλικά
- 170 γρ. Kουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σε μικρά κομμάτια
- 70 γρ. Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 πρέζα αλάτι
- 170 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κύβους
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 4 μεγάλα αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια (ψίχα), ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξερά κράνμπερις
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 20x20 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και την κανέλα. Λιώνουμε την Kουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια πολύ αφράτη και ασπριδερή κρέμα (θα δούμε ότι θα φουσκώσει το μείγμα με το καλό χτύπημα).
Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τη λιωμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και τα κράνμπερις. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (δεν χρειάζεται να ψηθεί εντελώς - είναι ωραίο να είναι μαλακό και ζουμερό το εσωτερικό του). Ακουμπάμε το ταψάκι πάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το κόψουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη.