Υλικά
- 500 γρ. μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας, όπως στριφτά, πένες, ριγκατόνι
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 300 γρ. κασέρι τριμμένο
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό, τριμμένο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι στα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το βασιλικό και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες (χρησιμοποιούμε και τους 3 φακέλους). Προσθέτουμε το κασέρι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα. Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Σκορπίζουμε την παρμεζάνα, περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.