Υλικά
- 500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φακελάκι (8 γρ.) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 40 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
- 250 ml γάλα φρέσκο, ζεστό
- 1/5 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει το μείγμα ελαφρώς.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, το μείγμα της Μαγιάς Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη, που δε θα κολλάει στα χέρια μας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, αδειάζουμε τη ζύμη, τη ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και ανοίγουμε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.
Γέμιση
Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο μέχρι να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Ρολάκια
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα ρολάκια σε μια στρώση.
Αλείφουμε το φύλλο ζύμης με το μείγμα της κανέλας και τυλίγουμε σε ρολό. Mε κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε περίπου 10 - 12 ισόπαχες φέτες και βάζουμε στο ταψί, δίπλα δίπλα, (για να μην ανοίξουν). Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 45 – 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιάσουν τον όγκο τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.