Υλικά
- 2 κιλά πατάτες
- 120 ml ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
- τα φύλλα από 8 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή 2 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, χοντροκοπανισμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε 2 κιλά πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ρίχνουμε σε ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση. Προσθέτουμε 120 ml ελαιόλαδο, 6 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και χοντροκομμένες, και τα φύλλα από 8 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή 2 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, χοντροκοπανισμένο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Κάθε 15 λεπτά βγάζουμε για λίγο το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε τις πατάτες, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.