Υλικά
- 1½ κιλό πατάτες
- 1/2 μάτσο φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 90 ml ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες
- 1 κουτ. σούπας ξερό κόλιαντρο, κοπανισμένο
- 500 γρ. ντοματίνια ολόκληρα
- 15 γρ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 80 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τις πατάτες (με τη φλούδα). Κόβουμε σε κύβους 1,5 - 2 εκ., αλατοπιπερώνουμε και «τρίβουμε» με τα φύλλα του φρέσκου θυμαριού ή με το ξερό θυμάρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον ξερό κόλιαντρο, τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε αρχικά για 20 λεπτά, προσθέτουμε το τζίντζερ και το κόκκινο κρασί, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμη.