Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΑυτή η συνταγή είναι τόσο απλή όσο και νόστιμη, ένα αλμυρό κράμπλ για το γιορτινό brunch σας!
Υλικά
600-700 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
60 γρ. κάσιους
2 μπάλες μοτσαρέλα (250 γρ. συνολικό βάρος)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το κραμπλ
200 γρ. βούτυρο αγελάδας
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για το κράμπλ, σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, τον βασιλικό, το μισό θυμάρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κραμπλ μαζί με το υπόλοιπο θυμάρι και ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη για το κραμπλ σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κόβουμε τα κάσιους σε κομμάτια και τη μοτσαρέλα σε κύβους και τα ανακατεύουμε με το μείγμα ντομάτας. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε το μείγμα ντομάτας.
Βγάζουμε τη ζύμη του κραμπλ από το ψυγείο, τη θρυμματίζουμε με το χέρι μας σε πολύ μικρά κομμάτια και καλύπτουμε όλο το μείγμα.
Για τα ντοματίνια με μοτσαρέλα και αλμυρό κραμπλ, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.