Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 1 κουνέλι, περίπου 1.500 γρ., κομμένο σε μικρές μερίδες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξερό, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 400 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
- 5-6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε χωρίς λιπαρή ουσία το κουνέλι σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (περίπου 250 ml), χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κουνέλι. Προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 10 λεπτά, να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.
Πολιτιστικός Σύλλογος Σισών Ρεθύμνου