Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Μέντζος
Αποθήκευση για αργότεραΓια την 19η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Πολυξένης Ορφανού.
Υλικά
- 6 αυγά
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, χοντροκομμένη
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη ξερή, κατά βούληση
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να δέσει για λίγο η σάλτσα. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη φέτα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ψήνουμε για λίγη ώρα, περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να γίνει η στραπατσάδα αλλά να μη στεγνώσουν τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σερβίρουμε με ψημένο ψωμί.