Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια εναλλακτική σπαγγετάδα που θα σε εκπλήξει.
Υλικά
- ένα πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και 80 ml ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- λίγα φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή λίγο ξερό δυόσμο)
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει κάπως. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους και να σοταριστούν. Χτυπάμε στο μούλτι το κατίκι Δομοκού με την κρέμα γάλακτος και τα 80 ml ελαιόλαδο. Οταν γίνει μια λεία σάλτσα, προσθέτουμε τα φυλλαράκια δυόσμου και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα κολοκυθάκια με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σάλτσα με το κατίκι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.