Καλοκαιρινή μακαρονάδα για να γεμίζουμε ενέργεια για την παραλία.
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι
- 2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένες
- 400 γρ. ντομάτες, πολτοποιημένες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει), τριμμένες
- 40 ml ελαιόλαδο
- 5 -6 ελιές πράσινες, χωρίς το κουκούτσι, σε φετάκια
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 50 ml λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγκέτι 1 - 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη, αλάτι, πιπέρι και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά, έως ότου δέσει η σάλτσα. Τότε προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον τόνο θρυμματισμένο, ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας: Τα έντονα συστατικά αυτής της μακαρονάδας θέλουν να ακουμπήσουν πάνω στις διακριτικές τανίνες ενός ροζέ κρασιού. Επιλέξτε κάποιο από Ξινόμαυρο ή Syrah.