Συνταγή: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΣπαγκετάδα λαχταριστή έτοιμη σε 15 λεπτά; Κι όμως...
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
- 350 γρ. τόνος διατηρημένος σε νερό ή λάδι (κατά προτίμηση φιλέτο από βαζάκι), θρυμματισμένος
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός κ.λπ. - όσο μεγαλύτερη η ποικιλία τόσο καλύτερα)
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 10 λιαστές τομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες, σε λωρίδες και κυβάκια
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. Οση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή και στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, για να μη λερώνουμε περισσότερα σκεύη) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο, το ξύσμα και τις λιαστές τομάτες και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύουμε για πολύ λίγο και προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού και σερβίρουμε αμέσως.
Στο ποτήρι: Δροσερά λευκά κρασιά! Χαρμάνια με βάση το Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon blanc.