Αν δεν βρούμε μάραθο, βάζουμε άνηθο. Θα γίνει λίγο διαφορετική, αλλά εξίσου νόστιμη η σπαγγετάδα μας.
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι
- 200 γρ. λιαστές ντομάτες από βαζάκι, συντηρημένες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1½ φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
- 60 ml ελαιόλαδο (προτιμήστε ένα κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο)
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. ξερός ανθότυρος ή ξερή μυζήθρα
- 1/2 ματσάκι μάραθος (ή άνηθος), ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το τζίντζερ, τις ελιές και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα. Πάνω από κάθε μερίδα τρίβουμε το τυρί στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (εκεί που τρίβουμε τις ντομάτες) και σκορπίζουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο (ή άνηθο). Σερβίρουμε αμέσως.