Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολο, νόστιμο και υγιεινό πιάτο, δίνει μια γεύση Ανατολής στην καθημερινότητά μας, σε μόλις 20 λεπτά.
Υλικά
- 600 γρ. φέτες ψαριού (κατεψυγμένου ή φρέσκου, ό,τι έχουμε), κομμένο σε κύβους
- 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 6 - 7 μίνι καλαμπόκια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής)
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε)
Διαδικασία
Κόβουμε 600 γρ. φέτες ψαριού (κατεψυγμένου ή φρέσκου, ό,τι έχουμε) σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ή ακόμη και σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή, και ρίχνουμε 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες. Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε το ψάρι στο τηγάνι μαζί με 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου 3 - 4 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 6 - 7 μίνι καλαμπόκια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε) και σερβίρουμε.