Πανεύκολο γεύμα, έτοιμο σε μισή ώρα, με τα πλούσια αρώματα της ελληνικής γαστρονομίας.
Υλικά
- 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 1 εκ.
- 3 μέτριες ντομάτες, σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
- 200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά. Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά, και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το τηγάνι μας, αλλιώς βάζουμε ένα καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα) και σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί. Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας και ψωμιού.
Στο ποτήρι μας Λευκά κρασιά, όπως Ρομπόλα, Sauvignon Blanc, Ροδίτη και Σαββατιανό.