Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΑυτό το πιάτο είναι ό,τι πρέπει για ορεκτικό σε ένα δείπνο µε φίλους ή ως µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί σε ένα τάπας µπαρ. Σερβίρουµε σε ατοµικές γάστρες, αν διαθέτουµε και αν θέλουµε µια πραγµατικά αυθεντική προσέγγιση!
Υλικά
- 20-24 γαρίδες µέτριες, φρέσκες ή κατεψυγµένες, καθαρισµένες από κεφάλια και κελύφη
- 80 γρ. βούτυρο, λιωµένο
- 190 ml ελαιόλαδο
- 8 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
- το λευκό και τρυφερό πράσινο µέρος από 2 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
- τραγανό ψωµί για το σερβίρισµα
Διαδικασία
Αναμειγνύουμε το βούτυρο και το λάδι και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικές γάστρες ή ατομικά πήλινα. Μοιράζουμε επίσης το μισό λιωμένο σκόρδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βάζουμε τα ατομικά πήλινα στο φούρνο. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι το σκορδόλαδο να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο τη σχάρα με τα ατομικά σκεύη, μοιράζουμε τις γαρίδες και το υπόλοιπο σκόρδο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τον φούρνο, μοιράζουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Εναλλακτικά, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, βάζοντας τα υλικά σε ένα γυάλινο πυρέξ. Σερβίρουμε με τραγανό ψωμί.