Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΕτοιμάζουμε ένα γρήγορο, απολαυστικό πρωϊνό με αυγά και παστουρμά και το συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί και πράσινες ελιές Χαλκιδικής.
ΣΤΕΛΛΑ ΣΠΑΝΟΥ
Υλικά
8 φέτες παστουρμά
4 αυγά
1 ντομάτα, κομμένη σε μέτριες ροδέλες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι.
Προσθέτουμε τον παστουρμά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι στο ζεστό μάτι για περίπου άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει και ο κρόκος.
Μοιράζουμε στα πιάτα, απλώνουμε την ντομάτα ομοιόμορφα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.