Τα φασολάκια πλακί (ή πιλακί) είναι μεζές που πολύ τον συνηθίζουν στα τραπέζια τους οι Πολίτες. Ένα ωραίο λαδερό που σερβίρεται και κρύο και ταιριάζει πολύ με τη ρακή.
Δεν πετάμε τίποτα! Τον κιμά, το κοτόπουλο ή το μπριάμ που μας περίσσεψε το κλείνουμε σε έτοιμη ζύμη για πεϊνιρλί, παρέα με κίτρινο τυρί ή φέτα, το ψήνουμε και έχουμε ένα τέλειο σνακ ή βραδινό.
Το πληθωρικό κορφιάτικο παστίτσιο με τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση είναι από τις πιο ξεχωριστές συνταγές του νησιού, κληρονομιά από τα χρόνια της ενετοκρατίας. Με ζυμαρικά και πολλά διαφορετικά κρέατα τυλιγμένα σε ζύμη, είναι ένα αρχοντικό πιάτο για ιδιαίτερες περιστάσεις.
Φαγητό της άνοιξης, όταν βγαίνουν στους όχτους τα λεπτά, άγρια σπαράγγια, που εδώ ο σεφ τα μαγειρεύει στην κατσαρόλα με κατσικίσια σπάλα. Θα τα βρούμε σε αρκετές λαϊκές αγορές, αν και ακριβούτσικα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε απλά πράσινα σπαράγγια, καλλιεργημένα.