Κείμενο: Χριστιάνα Θωμαϊδη
Ξύστε στον ψιλό τρίφτη τη φλούδα από μερικά λεμόνια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά. Απλώστε το ξύσμα σε μια λαδόκολλα και αφήστε το να στεγνώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μια μέρα. Όταν το ξύσμα αποξηραθεί, διπλώνουμε τη λαδόκολλα και πιέζουμε καλά με τα χέρια. Μόλις αποκτήσαμε μια λεμονάτη σκόνη που θα αρωματίσει την πράσινη σαλάτα, τα ψητά, την τάρτα λεμονιού ή ακόμα και τη μαγιονέζα. Όση περισσέψει, βάλτε την σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά. Διατηρείται για αρκετό καιρό.