Φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης / 3pixels
Αποθήκευση για αργότεραΜια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο με χοιρινές μπριζόλες σε σιρόπι μήλου, με σικορέ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Υλικά
Για τις μπριζόλες
4 χοιρινές μπριζόλες (σπάλα), μαριναρισμένες για 1 ώρα σε 1 λίτρο νερό με 5 γρ. αλάτι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
800 ml χυμός μήλου
1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου
1 ξύλο κανέλας
1 κουτ. γλυκού κόκκοι πιπέρι
Για τα σικορέ
2 σικορέ, κομμένα κατά μήκος στη μέση
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
Για την πικάντικη σάλτσα με κέτσαπ
150 γρ. κέτσαπ
1 κουτ. γλυκού Worcestershire sauce
1 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
4-5 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
χυμός από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σάλτσα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Μπριζόλες
Σε φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τις μπριζόλες, εκτός από το κρέας, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Για να ψήσουμε τις μπριζόλες, προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180°C.
Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες.
Τις γυρίζουμε φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
Τις βάζουμε σε σχάρα, με ταψάκι με νερό από κάτω, και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σικορέ στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν και να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα σικορέ και την πικάντικη σάλτσα με κέτσαπ.