Η κλασική σούπα με μοσχάρι αποκτά φρεσκάδα και ιδιαίτερη δροσιά με το εποχικό σπανάκι και τον αρακά. Όσο για το λεμόνι, βάζουμε όσο μας αρέσει.
Υλικά
- 500 γρ. μοσχάρι ποντίκι, σε κύβους
- 1 πατάτα, σε κύβους 2-3 εκ.
- 1 καρότο, σε μέτριες ροδέλες
- 100 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 100 γρ. αρακάς
- 30 ml χυμός λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε το κρέας με 1½ λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, να μισομαλακώσει. Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται.
Ρίχνουμε την πατάτα, το καρότο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον αρακά, το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού, και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.