Για την 5η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η δεύτερη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαίρης Χαλκιοπούλου.
Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
- 150 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού
- αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 90 γρ. πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού «σπίρτα» λεμονιού (ξύσμα)
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις διατηρούμε ζεστές. Ανοίγουμε στη μέση τα φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε ελαφριά λαδωμένη σχάρα, μέχρι να γίνουν.
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, τις μοιράζουμε στα πιάτα και σκεπάζουμε με τα φύλλα σπανακιού. Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω στο σπανάκι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε.