Είναι αλήθεια πως όταν αγοράζει κανείς ένα καλό κομμάτι από αρνίσια παϊδάκια, υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές για το πώς θα το μαγειρέψει!
Υλικά
1.500 γρ. παϊδάκια αρνίσια
αλάτι (προαιρετικά)
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
4 κουτ. σούπας κέτσαπ
60 ml χυμός λεμονιού
11⁄2 κουτ. γλυκού λεμονοπίπερο*
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο, μαζί με το ζουμί του
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
90 ml ελαιόλαδο
Μυστικά
Το λεμονοπίπερο είναι καρύκευμα που περιέχει τριμμένο μαύρο πιπέρι με άρωμα λεμονιού συσκευασμένο σε βαζάκια, στα ράφια με τα μπαχαρικά σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ρίχνουμε τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 6 ώρες να μαριναριστούν.
Ψήσιμο
Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, τα στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για περίπου 16-20 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το αν τα θέλουμε μέτρια ή καλοψημένα.
Η δοκιμή μας
Ψήσαμε τα παϊδάκια σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.Χρειάστηκαν 8 λεπτά από κάθε πλευρά για να γίνουν μέτρια ψημένα και 10 λεπτά για να γίνουν καλοψημένα.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και τα αλατίζουμε αμέσως.
Δοκιμάσαμε τα παϊδάκια χωρίς αλάτι και μας φάνηκαν λίγο πιο γλυκά από όσο θα θέλαμε. Με το αλάτι, όμως, εξισορρόπησε η γεύση και ήταν νοστιμότατα.