Μαγειρεύουμε τέσσερα από τα πιο εκλεκτά μας τυριά (φέτα, κεφαλοτύρι, μετσοβόνε και κασέρι) μαζί με φρέσκο γάλα για την πιο λιχούδικη τυρένια σάλτσα για μακαρόνια που έχουμε δοκιμάσει.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 300 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 200 γρ. κεφαλοτύρι νιώτικο ή άλλο ή πικάντικη γραβιέρα, τριμμένο
- 150 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
- 130 γρ. κασέρι Μυτιλήνης, τριμμένο
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- λίγο μαυροκούκι
- φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρουν μία βράση, και τα αδειάζουμε στον κάδο μεγάλου πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε το μισό νιώτικο κεφαλοτύρι (ή τη γραβιέρα), το καπνιστό τυρί και το κασέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
- Προσθέτουμε τη φέτα και τα υπόλοιπα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε σε πιάτα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και από πάνω σκορπίζουμε το μαυροκούκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.