Αυτά τα εύκολα και γρήγορα μπιφτέκια τα φτιάχνουμε με ψάρι. Τα ζυμώνουμε με κρεμμύδι, ντοματίνια και τζίντζερ, και τα συνοδεύουμε με μια κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο.
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτα από λευκόσαρκο ψάρι, κατεψυγμένο (μπακαλιάρος, πέρκα ή όποιο λευκόσαρκο ψάρι μάς αρέσει), ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 2 ντοματάκια ολόκληρα κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 1 αυγό
- 8 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα αβοκάντο
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 300 γρ. κρεμώδες τυρί (τύπου Philadelphia)
- 100 ml φρέσκο γάλα
- χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψαρομπιφτέκια με σάλτσα αβοκάντο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τα ψαρομπιφτέκια και τα ζυμώνουμε σε ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά, να σφίξει το μείγμα.
- Πλάθουμε σε 6 μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν.
Σάλτσα αβοκάντο
- Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και σερβίρουμε σε μπολ.
- Συνοδεύουμε τα ψαρομπιφτέκια με απλό ρύζι μπασμάτι και τη σάλτσα αβοκάντο.