Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΛαχταριστή παραλλαγή του κλασικού αμερικανικού σάντουιτς με παστράμι.
Υλικά
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί σικάλεως ή άλλου της αρεσκείας μας
- λεπτεπίλεπτες φέτες από παστράμι (όσες θέλουμε)
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon originale (ή όσο θέλουμε)
Άλλα υλικά
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λεπτοκομμένο λάχανο και καρότο (+ελάχιστη sour cream ή γαούρτι στραγγιστό ή μαγιονέζα+λίγες σταγόνες ξίδι)
- αλατοπίπερο
- αγγουράκι τουρσί
- 2-3 λεπτές φέτες κασεριού
Διαδικασία
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με τη μουστάρδα και ακουμπάμε πάνω στη μία από αυτές τις λεπτεπίλεπτες φέτες από το παστράμι τσαλακωμένες. Από εδώ και πέρα αρχίζουν οι αυτοσχεδιασμοί. Επιλέγουμε όποιο από τα άλλα υλικά θέλουμε (ακόμα και όλα) και τα βάζουμε στο σάντουιτς. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα. - Αν βάλουμε το τριμμένο λάχανο και καρότο (coleslaw), τρίβουμε τα υλικά με λίγο αλατοπίπερο ώστε να μαραθούν και τα ανακατεύουμε με λίγη sour cream ή γαούρτι στραγγιστό ή μαγιονέζα και λίγες σταγόνες ξίδι. - Το αγγουράκι τουρσί το κόβουμε εγκαρσίως στη μέση ή το ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα του αλείμματος ή με το κόλσλοου. - Αν βάλουμε τυρί, μπορούμε να ψήσουμε τα σάντουιτς, αφού τα αλείψουμε εξωτερικά με ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να λιώσει το τυρί.