Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑρωματίζουμε τον σολομό με τζίντζερ και τον γαρνίρουμε με μια γρήγορη σάλτσα μυρωδικών.
Υλικά
- 20 ml ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και τρυφερό μέρος, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 2 φιλέτα ή φέτες σολομού (περίπου 200 γρ. το ένα)
Για τη σάλτσα μυρωδικών
- φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο
- φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ή όποιο άλλο φρέσκο μυρωδικό έχουμε)
- χυμός από 1 λεμόνι ή λάιμ
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Με τρυπητή κουτάλα τα παίρνουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Στο λάδι όπου σοτάραμε τα λαχανικά και σε μέτρια φωτιά «ψήνουμε» τα φιλέτα σολομού, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Βάζουμε στο μούλτι φύλλα από τα μυρωδικά, το χυμό από λεμόνι ή λάιμ, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε τις φέτες σολομού πάνω στα τραγανά φρέσκα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ και γαρνίρουμε με τη σάλτσα μυρωδικών.